Ecuador – Salinas, Guayaquil

Matkamme jatkui Cuscosta Ecuadoriin. Lento oli Cuscosta Liman kautta Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Guayaquilista otimme suoraan lentokentältä minivanin, jolla matkasimme rannikolle Salinakseen. Matka kesti 2 tuntia ja maksoi yhteensä 80 dollaria.

Salinakseen pääsee myös huomattavasti halvemmin bussilla siten, että ottaa bussin Terminal Terrestrestä (bussiasema) Santa Elenaan (20 km päässä Salinaksesta) ja Santa Elenasta menee paikallisbusilla (0,25 snt) tai taksilla (pari dollaria) Salinakseen. Valittiin minivani, koska oli jo pari lentoa alla, eikä millään jaksanu en lähteä sähläämään. Tosin Ecuadorissa bussilla liikkuminen on hyvin opastettua ja helppoa (huomattiin Salinaksesta palatessa) ja busseja lähtee Santa Elenaan 15 minuutin välein.

Santa Elenasta on myös hyvät yhteydet muualle Ecuadorin rannikkomestoille.

Salinaksen sanotaan olevan Ecuadorin rannikon “länsimaisin” paikka ja se on paikallisten suosittu lomanviettokohde. Sanotaan myös, että se on Ecuadorin Miami beach ja sen kyllä uskon, vaikken koskaan ole Miamissa ollutkaan. Ranta oli täynnä korkeita hotelleja ja osa Ecuadorin kermasta saapuu paikalle jahdeillaan. Hiekkarantaa oli kilometritolkulla. Mitään eirtyistä tekemistä Salinaksessa ei ole ja tämä kohde oli meillekin tarkoitettu vain rannalla loikoiluun.

Salinas, Ecuador

Salinas, Ecuador

Näkymä hotellin terassilta

Näkymä hotellin terassilta

Jos aktiivisempaa kohdetta kaipaa rannikolta, niin hyviä vaihtoehtoja voisi olla Montanita, joka on suosittu surffauskohde. Toinen hyvä kohde voisi olla Puerto Lopez, josta on pääsy Ecuadorin rannikkoalueen ainoaan luonnonpuistoon, Machalillaan.

Salinas on paikkana Ecuadorin kalleimpia, vaikkakin näin suomalaiselle se tuntui edulliselta. Hintataso oli samaa luokkaa kuin Perussa. Ruokapaikat rannalla olivat kalliimpia ja ruoka maksoi enimmillään noin puolet Suomen hintatasosta. Kun menee rannalta yhden korttelin sisämaahan päin, löytyi paljon torimaisia ruokailubokseja, jossa ruokaa sai muutamalla dollarilla.

Satuttiin Ecuadoriin aika vinkeään aikaan. Ecuadorissa on tähän aikaan kuumin kesälomasesonki, joka huipentuu viisi päivää kestäviin karnevaalijuhliin. Karnevaalien aikaan lomalaisilla on tapana matkustaa rannikolle.

Saavuttiin Salinakseen torstaina ja siellä oli silloin vielä melko hiljaista. Perjantai-iltana kuitenkin alkoi Salinakseen tullaan autoja letkassa ja kadut alkoivat täyttymään ihmisistä. Launatai olikin sitten melkein kuin Savonlinna Olavinpäivänä. Kaupunkiin ainut johtava tie oli ihan tukossa autoista ja kadut täynnä ihmisiä niin ettei eteenpäin päässyt. Rannalle rakennettiin lava, “vesipomppulinna” ja kaikkea muuta. Oli festareiden tuntua ilmassa.

Paikallisilla oli joku ihmeellinen vaahtovillitys ja kaikilla oli pienet kannettavat vaahtopullot, joista sai purskuteltua vaahtoa ympäriinsä. Meinkinki oli mahtava! Päivisin ranta täyttyi auringonottajista.

Ja oli porukkaa

Ja oli porukkaa

Maanantaina meideän oli aika jättää nämä kemut ja siirtyä Guayaquiliin. Otimme aamusta taksin hotellilta Santa Elenaan Terminal Terrestreen (taksi maksoi 5 dollaria, oli kallis, koska sesonki). Santa Elenasta otettiin heti ensimmäinen lähtevä bussi Guayaquiliin (2,5 dollaria). Parin tunnin matka ilmastoidussa bussissa meni leppoisasti. Kun saavuimme Guayaquilin Terminal Terrestreen, otettiin sieltä taksi keskustaan (5 dolliaria, 6 km matka).

Ja nyt päästiin näkemään, miten karnevaaliaika vaikutti Ecuadorin suurimpaan, 2,2 miljoonan asukkaan kaupunkiin.

Hämmästys oli suuri. Hotellimme sijaitsi ihan Guayaquilin keskustassa ja kaupungilla ei näkynyt ketään. Muutama eksynyt turisti parveili nähtävyyksiä katsomassa. Keskustan kaikki kaupat oli kiinni, ainoastaan pari pientä ruokamarkettia oli auki, sekä torilla oli muutama myyjä myymässä rihkamaa. Ainakin sai olla rauhassa..

Autio marketti Guayaquilissa

Autio marketti Guayaquilissa

Aloitimme kaupunkiin tutustumisen Malecónilta, joka on “rantakatu” Guayas-joen rannalla. Malecónilla sijaitsee mm. ostoskeskus, ravintoloita, lasten leikkipuisto, elokuvateatteri, Tropical Garden ja suuri museo. Ilma tähän aikaan oli todella kuuma ja kostea (trooppinen). Etenkin käveleskely trooppisessa puistossa oli mieluissa, jossa selkeästi oli vähän viileämpää puiden varjoissa.

Malecón, Guayaquil

Malecón, Guayaquil

Trooppinen puisto, Guayaquil

Trooppinen puisto, Guayaquil

Näkymä Malecónilta Las Penasiin

Näkymä Malecónilta Las Penasiin

Kävelyretkemme Malecónilla huipentui Las Penasin kaupunginosaan. Las Penas on mäenrinne, joka on täyteen rakennettu pieniä, sieviä, erivärisiä taloja. Las Penasin läpi menee portaat, jotka päätyvät mäen huipulle “majakkamäelle”, josta näkee Guayaquilin yli. Las Penasissa on myös viehättäviä ravintoloita, jotka nekin olivat melkein kaikki kiinni karnevaalin ajan.

Portaat Las Penasiin

Portaat Las Penasiin

Pari porrasta "majakkamäelle"

Pari porrasta “majakkamäelle”

Majakka

Majakka

Kuva Guayaquilin yli majakkamäeltä

Kuva Guayaquilin yli majakkamäeltä

Las Pensasista alas palattuamme oli aika tutustua vielä keskustan nähtävyyksiin. Näistä mieleisimmät oli Parque Bolivar – puisto ja siellä sijaitseva katedraali. Puisto oli vehreä ja siellä oli hyvin “loikoilupaikkoja”. Sai kuitenkin olla tarkkana minne astuu, puistossa nimittäin asusteli liskoja.

Katedraalissa sai käydä sisällä tutustumassa, mutta kuvaaminen oli kielletty.

Parque Bolivar ja katedraali

Parque Bolivar ja katedraali

Katedraali

Katedraali

Lisko Parque Bolivarissa

Lisko Parque Bolivarissa

Koska kaupat ja liikkeet keskustassa olivat kiinni, päätettiin viimeinen päivä Ecuadorissa viettää ostoskeskuksessa, Mall del Sol, joka sijaitsee lentokentän lähellä. Ostari oli hyvin länsimainen high-end-ostari, tuli mieleen vähän Jumbo. Liikkeitä oli kuitenkin joka lähtöön Tommy Hilfigeristä paikalliseen Prismaan.

Mall de Sol

Mall de Sol

Sitten olikin taas aika pakata rinkat ja lentää Limaan, jossa yhden yön huilin jälkeen lennettiin takaisin kotisuomeen.

Näin päättyi meidän reissu tältä erää. Suurilta kommelluksilta onneksi vältyttiin ja on siis aika alkaa suunnittelemaan seuraavaa reissua. Mihin sitä sitte?

T. Elina ja Juha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *